JDC-MAZS Alapítvány

A Narancsliget Adományközpont egyre aktívabb!

Így egyre több család életkörülményein tudunk segíteni!
A JDC-MAZS Alapítvány által működtetett adományközpont küldetésének középpontjában nehéz helyzetben lévő, kiemelten gyermeket nevelő családok támogatása áll. A cél elérése érdekében létrehozott, hazánkban viszonylag újszerű adományozási mechanizmus több lépcsőből áll.
A jó minőségű tárgyi adományok folyamatosan érkeznek főként a zsidó közösségből és fényköréből, ezen felül tanulmányaikat befejező és hazatérő külföldiektől, nagykövetségektől, külképviseletektől és nem utolsó sorban az állandó társszervezetektől: a finn Fida International és az osztrák Hilfe und Hoffnung nemzetközi szervezetektől.
A szelektálás, szortírozás és papírmunka után a portékák – ruhák, cipők, táskák, takarók, háztartási és műszaki cikkek, dísztárgyak, könyvek, ékszerek – polcokra, kínálókra, vállfákra kerülnek, majd a rendszeresen megtartott, szerdai ruhabörzén ajánlott összegű pénzadományért cserébe gazdára találnak.
A befolyt összeget a szintén a JDC-MAZS Alapítványhoz tartozó Jaffe Zsidó Családsegítőn keresztül olyan családokra fordítják, ahol jól jön az anyagi támogatás, ha a gyermek lakhatásáról, étkeztetéséről vagy iskoláztatásáról van szó.
A támogatottak kiemelten a gyermeket nevelő zsidó családok, de közösségi programjaink mindenki számára nyitottak, így nem-zsidó családok is szerepelnek a kliensek közt
A folyamat utolsó utáni lépése az el nem kelt áruk adományként történő átadása más szociálisan hátrányos helyzetű közösségeknek, a roma kisebbségi önkormányzatoknak, hajléktalanszállóknak vagy családok átmeneti otthonainak.
Az egyre korszerűbb és rendszerezettebb vásárlótérbe bejáró törzsközönségi kör folyamatosan bővül, hisz egyfelől szellősebb és áttekinthetőbb az árubemutatás, másfelől az adományok forgási sebessége szemmel láthatóan felgyorsult.
A Narancsliget, Budapest, VII. kerületi, Síp utca 17. szám alatt működő adományközpontjában egész héten zajlik az élet, de benézni keddi és szerdai napon 9 és 16 óra között, a ruhabörze ideje alatt érdemes. Adományfelajánlások ügyében az alábbi telefonszámon munkaidőben várják a jelentkezőket: +36 20 400 6741
Az adományközpont munkatársai azt vallják: adni és kapni is felemelő érzés.
 

Comments are closed.