TottiAlexis

Bábszínház – Tíz emelet boldogság

 

Egy kis ízelítő az előadásból:

„A csillagok ezt nem látták, mert messze vannak. Én nézem őket, de ők nem látnak engem, és ez így a jó. Ember a szobában, szoba az óriásban, óriás a Földön, Föld a naprendszerben, naprendszer a Tejúton, Tejút a végtelenben.
Szédületes, ha belegondolunk.”

Jankó óriás, és egy angyalföldi tízemeletesben lakik – mivel a városi óriások általában tízemeletesekben laknak –, szeme ablak, szemhéja redőny, szíve lift, könnye csőtörés. Magányos, mert nem ismer senkit, aki hozzá hasonló lenne. Egy nap egy csillagász költözik a házba, aki messzelátójával kémleli az eget éjszakánként. Amikor aztán egyszer Jankó is belenéz a távcsőbe, megpillant egy gyönyörű óriáslányt, akit Etelkának hívnak, egy óbudai tízemeletesben. Óriási nevetések és óriási könnycseppek kísérik történetünket, a két ház különös lakói pedig összefognak, hogy a magányos óriások találkozhassanak. De szerelmes házakban lakni nem mindig kényelmes dolog, hiszen rengeteg váratlan esemény történhet a lakókkal…

Egy nagyon kedves előadást láthattunk szeretetről, barátságról, emberi kapcsolatokról. A produkció előtt és után színház-pedagógiai foglalkozáson vettek részt a gyerekek, aminek kapcsán lehetőségük nyílt arra, hogy megnézhessék a díszletet és bábokat. Kérdéseket tehettek fel a színpadon történtekkel kapcsolatban. Megtudhatták, hogy kiknek köszönhető egy-egy előadás létrejötte, mi a szerepe egy kellékesnek, egy díszítőnek és az is kiderült egy-egy báb hogyan működik.

Maradandó élményt kaptunk, remek program volt.

 

Cirkusz

 

 

Január végén a Cirkuszba vittük el alsósainkat a Fesztikonra, ahol ízelítőt kaptunk a 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál fellépőinek előadásából. A több mint 2 órás műsor nemcsak szórakoztató, de izgalmas is volt. A magyar és nemzetközi sztárokon, a lovas és kutyás mutatványokon kívül, a zsonglőrködés és a bohóc többszöri szórakoztatása mellett, a magyar fiatal cirkusztehetségek kibontakozásának is szemtanúi lehettünk.

Nagyon jól szórakozunk!

kutyas_mutatvany

eefd4fe8f589e64e0e66a4f2937ae4ae_L

TottiAlexis

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.