1

„Hallottatok már Pelevárról?

Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; csak itt árulják a híres látóüveget, amivel a falon is át lehet látni; de van még örökké világító mécses, láthatatlanná tevő kalap, soha ki nem fogyó gyümölcskosár, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve.

A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival, Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogi doktorral, és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval.”

Így ír Berg Judit a Rumini meseregény-sorozat ajánlójában.

Izgalmasan hangzik, ugye? Negyedikeseink figyelmét is felkeltette az ajánlás, s miután tavaly osztályfőnökükkel, Hegyi-Rajkó Gabriellával már megnézték a Magyar Színházban a regényből készült színdarabot, egyhangúlag úgy döntöttek, a Ruminit választják idén közös olvasásra.

A közös olvasás persze nem csak kötelező feladatokat jelent, hanem a kötethez kapcsolódó játékot, mókát is. Ezért is látogattak el nemrég a Rumini Játszóparkba.

Hogy mennyire tetszett nekik? A fotók mindent elárulnak!

Jó olvasást kívánunk nekik!

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13

1 Comment

  1. Kocsis Krisztián szerint:

    Kár, hogy nem lehet megnyitni egyesével a képeket! Különben biztos szép napot töltöttetek itt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.